Home Vesti Zlatne poluge vredne 1,2 miliona dolara, pojas nevinosti po naređenju muža: 10...

Zlatne poluge vredne 1,2 miliona dolara, pojas nevinosti po naređenju muža: 10 najčudnijih stvari kod putnika koje je otkrilo obezbeđenje na aerodromima

1416
0
SHARE

Možemo samo da zamislimo face kontrolora kada su otvorili kofere i videli šta se nalazi sve u njima

Znate i sami da mnogi pokušavaju da krijumčare sve i svašta, ali ono šta je otkrilo obezbeđenje na jednom aerodromu mnoge će ostaviti bez teksta. Predstavljamo vam 10 najčudnijih stvari koji su ljudi pokušali da prošvercuju vraćajući se sa raznih strana sveta kako bi preprodali i zaradili nešto novaca.

1. Mrtve zmije

Događaj se desio na međunarodnom aerodromu u Atlanti 2007. godine. Čovek je dolazio iz Južne Koreje i kod njega u koferu su otkrivene kese sa mrtvim otrovnicama. Ne znamo šta je zapravo želeo da radi sa mrtvim zmijama, verovatno da ih pojede kao delikates…

2. Topovska đula

Jedan ronilac je sasvim slučajno pronašao topovska đula iz 18 veka i odlučio je da ih ponese kući. Obezbeđenje mu je oduzelo suvenire, jer se s pravom plašilo da su opasni po živote i možda eksplozivni, pa su morali čak da evakuišu 300 putnika kako bi svi bili bezbedni.

3. Telo sa Ajfonima

Na aerodromu u Kini 2014. godine detektor je zapištao kao lud i kod jednog putnika pronađeno je čak 94 telefona marke Ajfon, koji su bili zalepljeni uz telo. Njegova namera je bila da ih preproda, ali plan je bio veoma loš…

4. Tarantule

Možemo samo da zamislimo facu obezbeđenja na amsterdamskom aerodromu kada su u koferu kod jednog nemačkog para pronašli 200 kesica u kojima je stajalo isto toliko otrovnih tarantula.

5. Zlatne poluge

Kakav ulov.. Rutinska kontrola jednog aviona koji je leteo od Mumbaija do Bankoka otkrila je 24 zlatne poluge u WC vredne 1,2 miliona dolara. Nije ni čudo pošto je Indija najveći konzument zlata na svetu, pa je krijumčarenje ovog plemenitog metala na visokom novou.

6. Tropske ribice

Na međunarodnom aerodromu u Melburnu 2005. godine kontrola je otkrila da se nešto čudno dešava sa suknjom jedne putnice. Odlučili su da je pretresu i ispostavilo se da je pokušala da prokrijumčari 51 tropsku ribicu.

7. Pištolj – sjaj za usne

Jedan čudan sjaj za usne pronađen u ženskoj torbici u Vermontu naterao je bezbednjake da ispitaju o čemu se radi. Ispostavilo se da svarčica ne služi u kozmetičke svrhe, već da je u pitanju pištolj-šoker sa 350.000 volti.

8. Bombe

Jedna putnik je pokušao da prokrijumčari četiri bombe u torbi. Naravno da je skener reagovao i da je pametnjaković odmah uhapšen.

9. Pojas nevinosti

Ovo nema nikakve veze sa švercom. Ovo je nešto veoma čudno. Britanka je zaustavljena od obezbeđenja na aerodromu u Atini na detektoru za metal. Ispostavilo se da nosi pojas nevinosti kako bi njen suprug bio siguran da ga neće prevariti na odmoru.

10. Dečak

Verovali ili ne, aerodromska kontrola se šokirala kada je rentgen pokazao da se u jednom koferu nalazi osmogodišnji dečak iz Obale Slonovače koji je pokušao da se domogne Španije preko Maroka.