Home Vesti ZBOG OVOG SNIMKA GORI CRNA GORA! Policajci brutalno pretukli trojicu tinejdžera NASRED...

ZBOG OVOG SNIMKA GORI CRNA GORA! Policajci brutalno pretukli trojicu tinejdžera NASRED ULICE!

1228
0
SHARE
Foto: Printscreen

Crnogorska policija je bez ikakvog povoda zverski prebila nekoliko tinejdžera u samom centru Podgorice.

Sramni incident desio se u Njegoševoj ulici, a na meti batinaša u policijskim uniformama našla su se trojica mladića, koji su, ni krivi ni dužni, brutalno pretučeni.

Kako portal “Infos” saznaje, tortura nad tinejdžerima se nastavila i na putu do Centra bezbednosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je danas, povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome se vidi kako pripadnici policije tuku trojicu mladića u centru Podgorice, “da će se prema snimku ponašati odgovorno i da će ispitati okolnosti događaja”.

Službenici Centra bezbednosti Podgorica, nakon što su se upoznali sa sadržinom snimka, već preduzimaju sve mere i radnje kako bi ispitali okolnosti koje se odnose na snimak. Policija će se prema sadržini ovog snimka ponašati odgovorno i ispitati sve okolnosti događaja i shodno tome preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti koje se odnose i na utvrđivanje eventualne odgovornosti policijskih službenika, navedeno je u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Snimak se, inače, pojavio na društvenim mrežama i portalima, a kako prenosi CDM.me, građani su snimak dostavili Savetu za građansku kontrolu rada policije.

Predsednik tog Saveta Saš Zeković kazao je da je Savet pod oznakom hitno od direktora Uprave policije zatražo da naloži proveru, utvrdi identitet policijskih služenika kao i razloge za intervenciju.

Zeković je dodao da je Savet tražio od direktora policije informaciju o tome ida li je tražena i pružena medicinska pomoć mladićima koji su iste noći zadržani u prostorijama za boravak zadržanih osoba u CB Podgorica.

Prema informacijama kojima raspolaze Savet, dvojicu mladića su, navodno, tukli i u policijskom vozilu kojim su prevezeni u CB Podgorica.

(Izvori: Informer/Infos, CDM.ME, Tanjug)