Home Vesti Venčali su se uz pomoć dobrih ljudi: Njemu su dani odbrojani, ali...

Venčali su se uz pomoć dobrih ljudi: Njemu su dani odbrojani, ali je htela da mu pruži najlepši dan u životu svakog para

1298
0
SHARE

Bračni par Dikson iz Velike Britanije venčao se 7. jula ove godine, a razlog tome je izuzetno tužan

Hana Dikson (28) i njen suprug Stuart (33), iz engleskog Krolija venčali su se u julu ove godine, a venčanje su im platili nepoznati ljudi. Razlog tome je Stjuartova bolest, koja mu je dijagnostifikovana upravo u julu ove godine.

Reč je o Hantingtonovoj bolesti, naslednom poremećaju koji utiče na koordinaciju mišića i dovodi do mentalnog propadanja i karakterističnih simptoma u ponašanju. Od iste bolesti preminuo je Stjuartov otac Ian 2011. godine.

Ovaj par bio je u vezi pet godina i u međuvremenu dobio sina Harija (4) i ćerku Belu (3).

– Ta dijagnoza nam je preokrenula živote. Lekari su nam rekli da Stjuart pati od teškog oblike te bolesti. Simptomi su progresivno oštećenje mozga, nekontrolisani pokreti i promena ličnosti, a stanje s vremenom postaje sve sličnije demenciji – kaže Hana, koja se nakon svega želela još više udati za Stjuarta.

Prošle jeseni je primietila promene u njegovom ponašanju – postao je povučeniji i na poslu je imao problema zbog nespretnosti, odnosno otežanog kontrolisanja pokreta. Testovi krvi potvrdili su njenu sumnju, piše The Sun.

Par je odlučio da se venča ove godine, a njihova priča dospela je do dobrotvorne grupe Gift of a Wedding, koja organizuje i plaća venčanja za teško i smrtno bolesne osobe – od prostora, usluge, šminke, cveća do fotografa.

Za Diksone se skupilo 27 hiljada funti, a ceremonija se održala 7. jula u Lokstonu, malenom selu na zapadu Engleske. Hana je odabrala taj datum da ga Stjuart što lakše zapamti (7/7/2017).

Ono što zabrinjava Hanu je kako će se njegova bolest razvijati i kako će ona utcati na njihovo dvoje dece.

– Najgore mi je što je moguće da će naša deca takođe patiti od te teške bolesti. Ne želim ni razmišljati o tome, već uživati u trenutku. Najsrećnija sam na svetu jer sam se udala za čoveka svojih snova- izjavila je Hana.

(Facebook, The Sun)