Home Vesti Udahnite duboko pre nego što odreagujete: 7 sjajnih načina da momentalno prekinete...

Udahnite duboko pre nego što odreagujete: 7 sjajnih načina da momentalno prekinete svađu

872
0
SHARE

Sastavni deo svake veze jesu svakako i svađe

Ukoliko se kod parova konflikt ponovi nebrojano puta, takav odnos može dovesti do ne baš željenog ishoda, bez obzira na to što ljubav među njima i dalje postoji. Ipak, postoji način kako da do tog ishoda ne dođe i da ne žalite zbog svake izgovorene reči kada do verbalnog sukoba dođe.

Nemojte kritikovati partnera

Kritikovanje partnerove ličnosti može biti samo okidač za pogoršan odnos koji imate i još goru vezu između vas, posebno ako to radite namerno. Stoga, nemojte vređati partnera, već stavite akcenat na specifične situacije koje vas uznemiravaju.

Ne glumite da su vam splasle emocije

Slobodno iskažite svoja osećanja prema partneru, nema potrebe da se suzdržavate ako ga još uvek volite, a posebno obratite pažnju i na to kakvo je njegovo stanje sa emocijama.

Da li ste prebrzi ili prespori: Evo koliko traje seks kod većine parova, rezultati su neverovatni!

Ne pretpostavljajte će se vaše najcrnje misli obistiniti

Nemojte misliti o lošim stvarima kada partner nije pored vas. To samo može prouzrokovati novu svađu. Ukoliko imate bilo kakvu sumnju, pokušajte najpre da je razjasnite sa partnerom.

Nemojte biti nadređeni u vezi

Ne pokušavajte da budete superiorni u odnosu na partnera. Ovakvim postupkom biste pokazali partneru da vas nije vredan i da nije dovoljno dobar za vas. Predložite da svaki problem rešavate zajedno.

Nemojte kriviti partnera

Pogrešan je način diskutovati o tome ko je kriv kad je šteta već učinjena. Sada je najbolje da napravite plan kako da se izvučete iz neprijatne situacije i nađete izlaz.

Ne vraćajte se na stare nesporazume

Podsećanje partnera šta je nekada uradio može samo pogoršati situaciju i dovesti do nove svađe. Odmah probajte da rešite ono što vas muči tako što ćete razgovarati sa partnerom. Nakon što razjasnite situaciju, sve će biti bolje jer će te sebe poštedeti bola. Pokušajte i da zaboravite i ne vraćate se više na to.

Oprez, devojke: Evo šta bi trebalo da uradite kada poželite seks sa novim partnerom

Zapamtite, postoji i drugi ugao gledanja

Ukoliko ste sebični u vezi vreme je da zaboravite na to, jer, ipak, vezu čine dve osobe, zar ne? Ako to zaboravite može ponekad doći do nepotrebne agresivnosti u vezi. Ono što je veoma važno je postojanje fleksibilnosti: kada postoje dva različita ugla gledanja i sagledaju se svi argumenti, oni najbolji izađu na površinu i donese se najbolje rešenje.

(Foto: Pixabay, Izvor: brightside.me)