Home Vesti Tajna pištolja kojim je ubijen Tupak: Oružje pronađeno još pre 19 godina,...

Tajna pištolja kojim je ubijen Tupak: Oružje pronađeno još pre 19 godina, a onda je nestalo

1025
0
SHARE
Ilustracija

Još 2006. je utvrđeno da je “glok” koji je pronađen 1998. u predgrađu Los Anđelesa, oružje iz kojeg je ubijen slavni reper, ali policija je to krila od javnosti.

Više od 20 godina posle ubistva Tupaka Šakura u Las Vegasu, njegova smrt ne prestaje da intrigira javnost, a kao bomba je odjeknula informacija da je policija pronašla oružje kojim je zločin počinjen još 1998.

Ubice slavnog repera nisu otkrivene, a Tupakova smrt je predmet brojnih teorija zavere. Zato i ne čudi što je veliku pažnju privukao dokumentarac “Who Killed Tupac?”, u kojem se po prvi put navodi da je oružje kojim je ubijen Šakur, pronađeno još 1998. u Komptonu, ozloglašenoj četvrti Los Anđelesa.

Jedan od stanovnika Komptona je pištolj “glok” pronašao 30. maja 1998. u dvorištu svoje kuće i to prijavio policiji. Dve godine kasnije, policija Los Anđelesa je preuzela zajednički registar nad zaplenjenim oružjem.

On this day in 2004, Loyal to the Game was released. #2PAC #Tupac

Објава коју дели Tupac Shakur (@2pac) дана

Početkom 2006. zamenik šerifa T. Brenan je prepoznao adresu na kojoj je pištolj nađen, i na kojoj je živela devojka člana bande “Crip”, sa kojim je Tupak svojevremeno bio u sukobu.

Brenan je odmah zatražio balističko testiranje oružja, i ispostavilo se da je to zaista oružje sa kojim je ubijen Šakur.

I tu počinje nova zavrzlama – bilo je logično da pištolj odmah bude poslat u Las Vegas, jer tamo se vodi istraga Tupakovog ubistva, ali čelnici policije Las Vegasa kažu da pištolj nikada nije stigao do njih.

Sa druge strane, iz policije Los Anđelesa ne žele da kažu gde se u ovom trenutku nalazi oružje.

(Izvor: Telegraf)