Home Showbiz Sve što niste znali o Prijateljima: Brus Vilis se pojavio u seriji...

Sve što niste znali o Prijateljima: Brus Vilis se pojavio u seriji zato što je izgubio opkladu od Metju Perija

4287
0
SHARE

Pre nego što je prva epizoda emitovana, glumačku ekipu su odveli na večeru u Cezarovu Palatu, u Las Vegasu, kako bi uživali u poslednjim trenucima anonimnosti

Ne postoji osoba koja nije pogledala barem jednu epizodu čuvene serije Prijatelji. Ne postoji osoba koja se barem jednom nije pitala kako je ona uopšte nastala i kako se sticajem okolnosti scenario menjao. U nastavku možete videti koje su to zanimljive činjenice vezane za seriju koja je počela sa emitovanjem 1994. godine i kroz koju su prodefilovali svetski poznati glumci.

– Po originalnom scenariju, trebalo je da Monika i Džoi budu u vezi.

– U proseku, jedna epizoda se snimala 5 sati.

– Velikog belog psa od keramike, koji u seriji pripada Džoiju i Čendleru, na poklon je dobila glumica Dženifer Aniston od prijatelja za sreću kada je počela sa snimanjem serije.

– Serija je prvobitno trebala da se zove Insomnia Cafe. Onda je preimenovana u Friends Like Us, a zatim u Six of One, da bi nakon toga dobila naziv Friends (Prijatelji).

– U prvoj sezoni svako od glavnih 6 glumaca je dobijalo po 22.000 dolara po epizodi. 1997. godine su se udružili i tražili povećanje plate na 100.000 dolara. Tokom poslednje sezone svako od njih je dobijao po 1.000.000 dolara po epizodi.

– Iako igra njegovu mlađu sestru, Kortni Koks je starija od Dejvida Švimera. U prvoj epizodi, Monika ne može da se seti imena momka sa kojim je spavala. Producenti su se bojali da je publika zbog ovoga neće zavoleti, pa su podelili upitnike gledaocima u studiju u kojima su ih pitali da li treba da se promeni scenario. Publika nije smatrala da je to potrebno.

– Ros i Rejčel nije trebalo da imaju centralnu romansu u seriji. Priča između ova dva lika se razvila zbog hemije koju imaju Dejvid Švimer i Dženifer Aniston.

– U poslednjim epizodama u sezoni scene nikada nisu bile izvođene pred prublikom u studiju. Priča o tome kako Fibi postaje surogat bratu i snaji i nosi trojke napisana je jer je Lisa Kudrou u tom trenutku bila trudna.

– Henk Azaria, koji daje glas barmenu Mou u seriji “Simpsonovi”, prošao je kroz dva kruga audicije za lik Džoija. Henk Azaria je kasnije dobio ulogu Dejvida, fizičara u kojeg se Fibi zaljubljuje, ali koji odlazi za Minsk.

– Brus Vilis se pojavio u seriji zato što je izgubio opkladu od Metju Perija. Brus Vilis nije verovao da će njihov zajednički film Celih devet jardi (The Whole Nine Yards) biti broj jedan u bioskopima tokom prvog vikenda emitovanja. Pare koje je dobio od serije donirao je u dobrotvorne svrhe.

– Fibi i Čendler su, po originalnoj ideji, bili samo sporedni likovi.

– Pre nego što je prva epizoda emitovana, glumačku ekipu su odveli na večeru u Cezarovu Palatu, u Las Vegasu, kako bi uživali u poslednjim trenucima anonimnosti. U istom hotelu je kasnije snimana epizoda kada su se pijani Rejčel i Ros venčali.

– Televizijska kuća NBC je smatrala da je ime kafića “Centrl Perk” u kome se prijatelji okupljaju previše u trendu i želeli su da se umesto kafića radnja odvija u restoranu, kao što se to dešavalo u seriji Sajnfeld.

– Producenti su želeli prvobitno da Kortni Koks igra Rejčel, ali ona ih je pitala za ulogu Monike.

– Narandžasti kauč u kafiću je pronađen u podrumu studija Worner Bros i postavljen za deo seta.

– Jedini članovi glumačke ekipe koji se nisu poljubili su Monika i Fibi.

– Džoi nije u početku zamišljen kao glup, ali Met LeBlank je to predložio.

– Dejvid Švimer je režirao 10 epizoda Prijatelja.

– Kada Rejčel traži sveštenika za Monikino i Čendlerovo venčanje, ona pronalazi sveštenika grčke pravoslavne crkve koji izlazi sa venčanja Anastasakis/Papasifakis. Anastasakis je porodično ime Dženifer Aniston.

– Kada je Lisa Kudrou čitala scenario po prvi put, mislila je da je lik Čendlera gej.

– Dve godine pre nego što su “Prijatelji” počeli da se emituju, Lisa Kudrou je imala malu sporednu ulogu u seriju Lud za tobom (Mad about you) u kojoj igra Ursulu Bufe. Odlučili su da naprave Fibi, njenu bliznakinju, kako bi mogli da ukrste serije.

– Ganter nije imao ime sve do polovine 2 sezone. Džejms Majkel Tajler je dobio ulogu Gantera jer je bio jedini statista koji je znao da rukuje espreso aparatom. Ganterova prva rečenica se desila u 33 epizodi i to je bilo “Jea”.

– Elen Dedženeris je odbila ulogu Fibi.

– Kada se poslednja epizoda završila, Dženifer Aniston i njen tadašnji muž Bred Pit su organizovali žurku tokom koje su služili vino koje je producent Kevin Brajt čuvao od prve sezone.

– Kada se poslednji serijal završio, svaki član ekipe je dobio po deo trotoara koji se nalazio ispred kafića.

(Izvor: Srbijadanas.com)