Home Showbiz Prvi CV Stiva Džobsa prodat za 175.000 dolara! Pogledajte kako je izgledao

Prvi CV Stiva Džobsa prodat za 175.000 dolara! Pogledajte kako je izgledao

568
0
SHARE
Pixabay

Prvi CV Stiv Džobs je predao 1973. godine dok je još bio student u potrazi za poslom – daleko od slavnih dana upravljanjem Appleom.

U to vrijeme, bio je student Reed koledža u Oregonu, ali je odlučio da ga napusti nakon samo jednog semestra. Međutim, on se na koledžu zadržao narednih 18 meseci gde je upadao na predavanja za koja je mislio da će mu biti interesantna.

Dilansir dari Business Insider, surat lamaran kerja Steve Jobs yang ia buat saat berusia 18 tahun dilelang di RRAuction dengan harga awal sekitar Rp 6,9 miliar. . Job application itu ditulis pada 1973, ketika Jobs benar-benar membutuhkan kerja setelah dikeluarkan dari Reed College, tempat ia menempuh pendidikan tinggi. . Dalam surat lamaran tersebut, Jobs menyebutkan kemampuan yang ia miliki, yaitu dalam bidang komputer dan kalkulator. Sementara minat yang ia tulis yaitu teknologi elektronik atau design engineer. . Tiga tahun setelah menulis surat lamaran kerja itu, Steve Jobs bersama dengan Steve Wozniak mendirikan Apple dan merubah industri komputer. . #stevejobs #cvstevejobs #resume #curiculumvitae

Објава коју дели Digital Marketing Institute (@digitalmarketing.institute) дана

Džobs je u specijalnim sposobnostima naveo “elektronska tehnologija ili inženjer dizajna”, a naveo je i da ima iskustvo u radu sa kompjuterima i kalkulatorom.

Nije navedeno za koju poziciju je Džobs aplicirao, a svoj prvi posao dobio je u Atariju sa Stivom Voznijakom (Steve Wozniak) sa kojim je kasnije osnovao Apple.

Ovaj CV, koji su mnogi nazvali CV sa greškom, jer nije naveo ni broj telefona ni TAČNU adresu, prodan je za 175.000 dolara.