Home Vesti Problemi pred svako putovanje su rešeni: 11+bonus odličnih saveta za pakovanje kofera

Problemi pred svako putovanje su rešeni: 11+bonus odličnih saveta za pakovanje kofera

1561
0
SHARE

Pa ko ne voli da putuje? Obilazi evropske prestonice, ide na letovanje, zimovanje? Ako se pak nikada niste iznervirali jer ne mogu sve stvari koje biste poneli da vam stanu u kofer, onda ste ili robot bez emocija ili ste dovoljno dobro istrenirani da se ne iznervirate.

Ide zima, kao i sezona praznika, mnogi će na odmore na planinu ili neku popularnu destinaciju, pa evo nekoliko saveta kako da na najbolji način organizujete stvari u svom koferu (pa čak i u onom takozvanom ručnom).

1. Ne stavljajte odeću na gomilu — zarolajte je!

Odličan način da sačuvate mesto u koferu, jeste da odeću pakujete u rolnama, umesto jednu na drugu. Na ovaj način, čak i u malom koferu mogu lako da stanu 3 para šortseva, 3 para pantalona, 3 para farmerki, 1 suknja, 2 kupaća kostima, 3 džempera, 10 dresova, 5 košulja i 4 haljine.

2. Koristite vakum kese

Vakumske kese sjajan su izbor za pakovanje jakni, dečje garderobe, mekih igračaka i posteljine. Ovaj način pakovanja uštedeće vam mesto u koferu.

3. Držite se “piramidalnog” principa

Prvo spakujte svoje cipele po obodima kofera. Zatim, pakujte “kabastu” garderobu, pantalone i suknje. Nemojte da ih navijate u rolnu – ostavite ih na dnu kofera, raširene, da vam posluže za umotavanje ostalih stvari. Nakon toga, urolajte svoju ne tako važnu odeću, jer će ona formirati srednji sloj “piramide”. Posle toga, navijte i spakujte lakše predmete. Na kraju, spakujte izuzetno lake stvari – kozmetiku, dodatnu opremu, dokumente i male krhke predmete – postavite ih na vrh piramide.

Donje brijanje, Prdejci, Karan: 8 urnebesnih saobraćajnih znakova sa imenima naselja

4. “Ne” kišobranima

Ukoliko imate veliki kišobran – ostavite ga kod kuće. Kabanica zvuči mnogo bolje, jer će zauzeti mnogo manje mesta u koferu. U stvari, kupite više komada za svaki slučaj da vam se nađe u slučaju lošeg vremena.

5. Kupite kozmetiku pogodnu za putovanja

Svi dolazimo u iskušenje da spakujemo gomilu kozmetike, u tubama i teglicama. No, predlažemo vam da budete mudri i odolite ovom iskušenju kako biste poneli mnogo korisnije stvari. Dok ste na odmoru, ponesite kozmetiku koja je pogodne veličine za pakovanje i putovanje.

6. Na pravi način spakujte manje stvari

Kada je u pitanju pakovanje malih predmeta kao što su USB memorije, džepne knjige, kravate, čarape, naočare za sunčanje i čitanje, stavite ih u pakovane cipele, kozmetičke kutije ili u džepove koji postoje u koferima.

7. Koristite vešalice

Kada nosite vredne komade odeće (poslovne košulje ili odela, sakoe ili večernje haljine), prosto nema smisla urolati ih. A i sigurno ne biste uspeli. Da biste osigurali da do određene destinacije ovi odevni komadi stignu u nosivom stanju, stavite ih u veliku putnu vreću, ali nemojte skidati vešalice. Jednostavno, na ovaj način možete iskoristiti kukice na zidu koje su dostupne u odeljcima u autobusu, vozu ili avionu.

Pa zar na autoputu? Oni ne biraju ni mesto ni vreme da se predaju strasti (VIDEO)

8. Ne nosite više lekova nego što je potrebno

Nema potrebe da nosite celu svoju kutiju lekova na put. Jednostavno, ponesite one lekove koje mislite da će vam biti najpotrebniji. Ne pakujte više od jedne table svakog leka – ovo će biti dovoljno za bilo kakav hitan slučaj. Da bi vaši lekovi bili sigurni, stavite ih u male kese za sendviče, a njih u pakovane cipele.

9. Bez praznog prostora

Prilikom pakovanja, može se desiti da ćete ostaviti malo prostora za neki suvenir, koji ćete možda kupiti. Takva odluka može dovesti do toga da vaša pakovana odeća postane ozbiljno izgužvana tokom putovanja. Da biste to sprečili, popunite prazne prostore malim komadima odeće ili papirnim uvijačima.


10. Nosite samo ono što vam je zaista potrebno

Stvari kao što su cover za tablete, kutija za kameru, fen i vodiči za putovanje treba da ostanu kod kuće. Umotavanjem vaših elektronskih uređaja u peškir za plažu ili duksericu adekvatno ćete ih zaštiti tokom čitavog putovanja. Vodiči za putovanje mogu se lako zameniti aplikacijama. Što se tiče fena – možete koristiti onaj iz hotela. Isto važi i za papuče za plažu, za ronilačke naočare, suncobrane, dečije igračke i šešire – svi ovi predmeti mogu se kupiti kada dođete do svog odredišta.

Idealno putovanje za vaš horoskopski znak: Vatreni znaci traže avanturu, a zemljani čist hedonizam

11. Postoji još mnogo načina da spakujete svoje stvari

Da, postoji još mnogo načina da spakujete svoje stvari. Ako vam ovo nije dovoljno, uvek možete da “konsultujete” Internet.

Na kraju, evo još nekih vrednih saveta:

Sprečite preplitanje kablova telefona i slušalica tako što ćete ih omotati preko džepne knjige ili nekog sličnog objekta

Staklene predmete stavite u čarapu ili u već spakovane cipele

Stavite svaki par cipela unutar kapice za kupanje za jednokratnu upotrebu

U vaš omiljeni grudnjak stavite čarape, da se tokom putovanja korpe ne bi izgužvale

Da se tečnost ne bi prolila, odvrnite poklopce sa gela za tuširanje i bočice za šampon, stavite plastičnu ambalažu preko otvora i ponovo pričvrstiti poklopce.

(Izvor: Brightside.me, foto: Pixabay.com)