Home Žena Priča je osnova svega: 4 teme o kojima bi svakodnevno trebalo da...

Priča je osnova svega: 4 teme o kojima bi svakodnevno trebalo da razgovarate sa partnerom

1638
0
SHARE

Bez dobre komunikacije nema dobre veze i izbegavanje određenih tema može dugoročno naneti štetu ljubavnom odnosu

U nastavku proverite koje bi razgovore trebalo voditi svaki dan ako želite dobru vezu.

1. Teškoće. Ludnica na poslu, svađa sa sestrom, uopšte težak dan – podelite svoju svakodnevicu s partnerom i podstaknite ga da on vama ispriča svoje teškoće. Tako razvijate trajan osećaj bliskosti i poverenja u ljubavnom odnosu.

2. Ciljevi i planovi. Otvoren razgovor o svim vašim ciljevima, malim ili velikim, motivisaće vas da bez zadrške kročite prema njima. Važno je da ih ne držite u sebi jer vam partner može biti značajna podrška u njihovom ostvarivanju i obrnuto, vi možete svom partneru pomoći da ostvari zacrtane ciljeve. Obavezno planirajte zajedničke aktivnosti jer je upravo nedostatak vremena za zajedničko uživanje jedan od najvećih krivaca za pucanje veza i brakova.

Ilustracija

3. Zdravlje. Ponekad skrivamo svoje zdravstvene probleme kako ne bismo partnera previše opterećivali, ali zdravlje uvek treba biti na prvom mestu i o njemu se uvek treba otvoreno razgovarati. Svaku fizičku bol vi i partner lakše ćete podneti ako je podelite.

4. Lepe uspomene. Stručnjaci smatraju da bi prisećanje na lepe trenutke provedene zajedno trebao biti obavezan deo svakodnevice parova. Takvi razgovori stvaraju pozitivnu energiju i zato se često valja podsetiti na ‘istoriju’ koju delite jer ćete tako osnažiti svoju povezanost.

(zadovoljna.hr, Pixabay)