Home Vesti Ovo morate da znate pre tetoviranja: Samo kod proverenih majstora

Ovo morate da znate pre tetoviranja: Samo kod proverenih majstora

1099
0
SHARE

I dalje su oko tetovaža mišljenja podeljena. Ono što primećujemo jeste da je sve više ljudi tetovirano i da, pošto se dosta poslova sad obavlja „onlajn“ nije toliko bitno kako izgledate, te i da ste skroz u tetovažama, imate šanse da se zaposlite. Naravno, i mnogi poslodavci su postali fleksibilniji kada su tetovaže u pitanju.

Tetovaža je postala način izražavanja sopstvenih vrednosti i ideala. A uz pomoć Instagrama, gde umetnici najčešće izlažu svoj rad, svakodnevno možemo biti svesni novih dobrih tetovaža. I poželeti ih na svom telu. Ali, pre nego što se odlučite da zauvek nosite nečije umetničko delo na sebi, neke stvari treba da znate.

Tetovaža

Vremena kada ste u salonu za tetoviranje mogli da zakačite hepatits C su iza nas. Ali, za svaki slučaj, proverite prvo salon u kom želite da se tetovirate. Vidite da li vam deluje čisto. Većina jeste. Zatim, možda najbitnija stvar, vidite da li tattoo majstor kod kog želite da se tetovirate radi tetovažu kakvu vi želite. Ako želite crno-belu geometrijsku tetovažu nećete sigurno otići kod nekog ko najbolje radi tetovaže u boji. Slobodno istražujte. Pitajte slobodno u nekoliko salona sve što vas interesuje, razgovarajte sa prijateljima koji već imaju tetovaže. Ne morate se tetovirati kod nekog ko je trenutno u trendu ako vama ne odgovara njegov rad.

Odaberite pravog majstora

Budite spremni i na to da će umetnik imati svoje ideje za tetovažu ako donesete crtež one koju biste hteli. Tačnije, imaće ideje kako da ona izgleda bolje. Vi to možete da prihvatite a ne morate. Bitno je i da znate da zbog oblika mišića možda na vašem telu tetovaža neće izgledati identično kao na crtežu ili da će vam majstor ponuditi drugo mesto na telu gde će ona više odgovarati. Budite otvoreni za sugestije, njihov posao je da znaju ove stvari. Nemojte doći na tetoviranje pijani ili mamurni, alkohol će povećati krvarenje. Ali, obavezno jedite, pošto je moguće da će rad dugo trajati. Ostavite slavljeničko piće za posle, zaista ćete se osećati čarobno nakon što se istetovirate.

Tetovaže

Tetovaža može koštati i više nego što ste nameravali da platite. Raspitajte se o ceni kada napravite uži izbor tattoo majstora. Cena bi trebalo da vam bude poslednja stavka odluke. Ono što većina umetnika ne preporučuje jeste da radite neku tetovažu samo zato što je u trendu. Sećate se da su neko vreme svi furali bodljikavu žicu oko ruke? A sad je to samo relikvija prošlosti na nečijem telu. Ako vam se nešto sviđa to je okej, ali nemojte je raditi samo jer je u trendu. Trendovi dođu i odu. Ili dozvolite umetniku da vam da predlog kako da modifikujete tetovažu, pa ona zaista budite neko ko u moru trendova zadržava crtu individualnosti. Izbegavajte da se odlučite na tetoviranje samo zato što to danas mnogi čine, ili zato da biste pokrili neki gadan ožiljak!

Pažljivo birajte šta tetovirate

Nega tetovaže je nazamislivo bitna stvar. Onaj ko vam uradi tetovažu mora vam reći kako da brinete o njoj. Osnova je topla voda i dečji sapun plus pantenol mast ili krema. Prvo leto morate mazati tetovažu ogromnim slojem kreme sa sunčanje da ne pozeleni od sunca. To vam nije potrebno, zar ne?