Home Showbiz Ove zvezde su bukvalno pune k’o brod: Slavne ličnosti od čijeg bogatstva...

Ove zvezde su bukvalno pune k’o brod: Slavne ličnosti od čijeg bogatstva će vam se zavrteti u glavi

2487
0
SHARE
Rok zvezdama poput Eltona Džona, Džon Bon Džovija, Mika Džegera, Stinga posrećilo se da unovče svoj talenat  u muzičkoj industriji i sada važe za najimućnije muzičare na svetu

Ove zvezde stekle su svoje bogatstvo praveći hitove, komponujući, pevajući, pišući pesme. Predstavljaju krem muzičke industrije, a njihov rad je priznat mnogim nagradama, ali naravno, i novcem. Pripadaju najbogatijim ljudima na svetu, a i zaslužili su to. Platinasti albumi su rezultat uspeha njihovih karijera koje su gradili decenijama.

Elton Džon

john

Ovaj proslavljeni muzičar je jedna od najbogatijih zvezda na svetu. Multitalenat koji poseduje uspeo je da naplati i to veoma dobro. Komponovao je muziku za jedan od najlepših Diznijevih crtanih filmova ,,Lion king’’ i dobio Gremija za svoj rad. Vrednost njegovog bogatstva procenjuje se na 450 miliona dolara.

Džimi Bafet

bafet

Zvezda koja je svakako unovčila svoje talente je i Džimi Bafet, pevač i tekstopisac koji je našao način da traje decenijama. Svoju karijeru započeo je kao kantri pevač, ali ubrzo se u potpunosti predao roku. Kantautor Džeri Džef Voker uzeo ga je pod svoje i odveo ga u Ki Vest 1971. Godine. Njegova muzika obiluje zapadnjačkim zvucima i pogodna je za zabave.

Pored muzike, Bafet je i vlasnik dva lanca restorana, a i priznat je autor.  Njegovo bogatstvo procenjuje se na 400 miliona dolara.

Ne slušajte druge šta govore već pratite svoje snove: Ovim slavnim ličnostima su rekli da neće uspeti u šou biznisu

Mik Džeger

mickjagger

Jedna od najbogatijih zvezda, a mnogima i sinonim za rok muziku upravo je frontmen popularnih ,,Rolingstonsa”. Zajedno sa kolegom Kitom Ričardsom postavio je temelje rok muzike, a neretko ga nazivaju kultnom rok ikonom. Kraljica Elizabeta proglasila ga je serom 2003. Godine. Glumio je u filmovima, a takođe se oprobao i kao producent. Procenjuje se da vredi oko 360 miliona dolara.

Ringo Star

ringoo

Jedan od članova kultne grupe Bitlsi. Njegovo bogatstvo procenjeno je na 300 miliona dolara. Jedinstveni stil koji je gajio svirajući bubnjeve dovela ga je do neslućenih visina popularnosti. Posle Bitlsa oprobao se u solo vodama, a sarađivao je sa kolegom iz grupe, Polom Mekartnijem.  Objavio je ukupno 15 albuma.

Ružna strana festivala zabave: Muzički događaji koji su završili smrtnim ishodom

Džon Bon Džovi

jovi

Zgodni muzičar iz Nju Džersija je kao mladić zavoleo muziku i pevanje i vremenom mu je ona postala centar sveta. Sa 17 godina angažovali su ga da peva na albumu božićnog specijala ,,Zvezdanih ratova’’. Pesmu ,,Runaway’’, snimio je odmah nakon toga, ali ona nije doživela uspeh. Ipak, upornošću je uspeo da progura pesmu di džeju, a kao rezultat toga bilo je potpisivanje ugovora sa Merkjuri izdavačkom kućom.

Bon Džovi je prodao više od 120 miliona albuma. Učestvovao je i u popularnoj seriji Ali Mekbil. Procenjuje se da je ,,težak’’ 300 miliona dolara.

Sting

sting

Ovaj pevač najpre je ljudima postao poznat kao deo grupe Polis. Malo ko zna da je Sting bio predavač u srednjoj školi. Svirao je po džez klubovima gde je i dobio nadimak Sting jer je često nosio crno-žuti džemper dok je nastupao. Prodao je više od 50 miliona albuma, osvojio 6 Gremija, a prvi singl izdao je 1982. Godine. Njegovo bogatstvo se procenjuje na više od 300 miliona dolara.

(Foto: printscreen youtube, Pixabay)