Home Muškarac Ohladila su vam se osećanja: 6 načina kako da raskinete kao džentlmen

Ohladila su vam se osećanja: 6 načina kako da raskinete kao džentlmen

4277
0
SHARE

Raskidi nikada nisu laki

Često osoba koja ostavlja stiče lošu reputaciju, zato što su oni ti koji, metaforički, povuku obarač. Međutim, teže je onome koji ostavlja. Postoje mnogo nerešenih osećanja koji prouzrokuju kraj veze i koliko god da pričaju, ne mogu popraviti to.

Kada muškarci raskinu sa ženama, odmah dobijaju  etiketu ,,kretena”, čak i kad veruju da rade pravu stvar. Ako razmišljate da stavite tačku na vašu vezu, važno je tretirati raskid sa istim poštovanjem kao što ste tretirali ulazak u vezu. Pročitajte 6 načina kako da pri raskidu ostanete džentlmen.

screen-18870_640

Uradite to oči u oči

Nije važno koji je razlog raskida! Bilo da je u pitanju gadna svađa ili prijateljska odluka: morate to uraditi oči u oči. Žena sa kojom ste bili u vezu zaslužuje istu količinu poštovanja prilikom raskida koju ste joj dali na početku veze. To znači da ne postoji razlog da biste raskinuli preko telefona, ili preko poruke, reći prijatelju da to uradi ili čak da šaljete asistenta sa porukom. Ako to uradite oči u oči shvatiće da ste hrabri i da cenite njena osećanja što će joj pomoći da na sve to stavi tačku. U suprotnom, govorite joj da vam nije stalo do njenih osećanja.

Ovo niko ne želi da doživi: 5 najgorih načina za raskid

Budite sigurni u svoju odluku

Ako planirate da raskinete, budite 100 posto sigurni u svoju odluku. Često možemo impulsivno da reagujemo, jer nismo sigurni kako se zaista osećamo. Razmotrite sve opcije da biste bili sigurni, jer ako se vratite posle dve nedelje i kažete da ste pogrešili, šaljete poruku da vam ta osoba služi kao igračka i da brinete više o svojim sebičnim osećanjima nego o njoj kao osobi.

Pažljivo birajte reči

Ako želite da raskinete, uradite to sa poštovanjem. Bez obzira na to šta vam je učinila ili šta nije, šta god da je prouzrokovalo raskid, to nije izgovor da je zovete pogrdnim imenima, da dižete glas ili da lomite stvari. Nemojte da vređate ako želite iz te veze da izađete kao džentlmen. Najvažnije je iz veze izaći dostojanstveno.

Dajte joj tri meseca da procesuira raskid

To znači da ne smete da komunicirate niti da imate bilo kakav kontakt. Nije važno da li vam je potrebno da je otpratite na svim društvenim mrežama ili da izbrišete njen broj iz imenika. Kada raskinete sa njom, gubite pravo na to da znate šta joj se svakodnevno dešava u životu. Iako ovo možda izgleda okrutno i neobično, na taj način joj dajete vreme da zaleči rane. Čak iako prijateljski raskinete, ne možete odmah biti prijatelji i morate poštovati njen prostor i da ne dodajete stalno so na ranu.

I oni pate posle raskida: Muškarci otkrivaju načine kako su ih devojke ostavile

Poštujte njenu porodicu i prijatelje

Ovo takođe znači da nema kontakta sa njenim prijateljima ili porodicom, bez obzira koliko je njima stalo do vas. Ako ste u kontaktu sa njima, to znači da ste još uvek prisutni i ne dajete joj da zaleči rane. To znači da nema sastajanja sa njenim prijateljima  ili pokušaja da saznate ima li nekoga za koga je zainteresovana.  Taj deo vašeg života sa njom je završen za sada, jer joj je jedino potrebno da bude okružena ljudima koji je podržavaju, bez vašeg ponovnog uplitanja u njenu svakodnevicu.

Shvatite da više nemate pravo da budete ljubomorni

Verovatno jedno od najvažnijih pravila kako da raskinete kao džentlmen je da shvatite da više nemate pravo da budete ljubomorni na to što ona radi ili sa kim provodi vreme. Iako to može biti teško, važno je zapamtiti da ste VI ti koji ste hteli da raskinete i nemate pravo da budete ljuti na to što ona želi da provodi vreme sa nekim drugim. Ovo je pomalo okrutno za vas zato što to znači nema ljutih poruka ako je vidite sa drugim muškarcem na Instagramu i naravno to znači nema ljutih reči ako vidite da je ubrzo nastavila sa svojim životom iako ste očekivali da bude u rasulu.

(Foto: Pixabay)