Home Vesti Obdukcija ubijene pevačice Granda pokazala svu brutalnost: Satarom nemilosrdno udarana s leđa...

Obdukcija ubijene pevačice Granda pokazala svu brutalnost: Satarom nemilosrdno udarana s leđa u glavu

1045
0
SHARE

Sve rane su koncentrisane na temenu glave, na licu nema povreda

Pevačici Jeleni Marjanović, za čije ubistvo je osumnjičen suprug Zoran, smrtonosne povrede najverovatnije su nanete sekirom! Prema nalazu komisije veštaka, koji su tužilaštvu dostavili nalaz i mišljenje o mestu i načinu smrti, Jelena Marjanović je zadobila devet udaraca predmetom koji bi mogao da bude pajser ili veća satara.
– Rane i povrede na njenoj glavi su udarci sa posekotinama koji nisu mogli da budu zadati tupim predmetom kao što je, recimo, kamen. Nisu ni ubodne rane, koje bi bile nanete šrafcigerom ili kuhinjskim nožem, već je svakako reč o predmetu koji ima i oštricu, ali i veću težinu, jer su neke od povreda nanete tupim delom, dok su neke nanete sečivom – otkriva izvor Kurira iz istrage.

Forenzičari otkrili jezivu stvar: Ono što smo izvadili iz grla Jelene govori da je u kanal bačena živa

Na jezivim fotografijama sa obdukcije, kako dodaje, vide se duboke posekotine i sve su koncentrisane na temenu. Na licu žene nema povreda. To, kako objašnjava, potvrđuje da je Jelena napadnuta s leđa.
– Posle prvog udarca ona je najverovatnije pokušala da se odbrani, ali je potom pala na stomak. Leva strana lica, prema povredama, ostala je na zemlji, a osumnjičeni je nastavio da je udara. Lobanja joj je praktično smrskana, a udarci su, osim na potiljku, koncentrisani i na desnoj strani glave. Povrede su zaista jezive – dodaje naš sagovornik i podseća da su stručnjaci utvrdili da je reč o devet udaraca.

Vaspitačice i policija u šoku: Mala Jana nacrtala čega se najviše plaši posle ubistva majke Jelene

On potvrđuje i da je Jelena, uprkos teškim povredama, pokušala da se odbrani od napadača i da su dokaz za to odbrambene povrede koje su konstatovane na rukama. Međutim, ono zbog čega smatra da će u ovom slučaju morati da bude rađeno dopunsko veštačenje jeste to što stručnjaci nisu precizno utvrdili vreme smrti.
– Kao mesto ubistva označili su nasip u naselju Crvenka u Borči, na kom je osumnjičeni u svom iskazu naveo da je poslednji put video živu suprugu. S obzirom na to da i dalje postoje brojne nelogičnosti, tokom postupka koji je tek pokrenut one će morati da bude otklonjene. Uz nove kvalitetne dokaze, ukoliko se pojave tokom postupka, ne isključuje se mogućnost da prvi nalaz veštaka bude korigovan u određenim segmentima, pre svega o mestu na kom je Jelena ubijena, naročito ako se uzme u obzir da je njeno telo pronađeno tek 20 sati kasnije, ali i to da na mestu na kom je pronađena nije bilo mnogo krvi – kaže sagovornik upoznat sa istragom.

(Izvor: Kurir, foto: Facebook)