Home Vesti Njemu nije lako: Crncu odstranjen ponos, pa dobio novi – beli

Njemu nije lako: Crncu odstranjen ponos, pa dobio novi – beli

675
0
SHARE

Jedan nesrećni 40-godišnji Južnoafrikanac doživeo je možda i najgoru moguću povredu – penisa

Na njegovu veliku žalost, ponos mu je morao biti odstranjen, no ubrzo je stigao novi…

Hirurški tim iz Južne Afrike odradio je složenu operaciju transplatacije penisa nad 40-godišnjim tamnoputim muškarcem, ali postojao je jedan “problemčić” – penis za transplataciju je bio bele boje.

Reč je o trećoj takvoj operaciji u svetu, ali da bi bila potpuno uspešna, lekarski tim je morao da sprovede složeni zahvat medicinskog tetoviranja muškarčevog novog ponosa, kako bi mu približili boju kože. Tetoviranje belog penisa naručeno je krajem godine, a lekari su sigurni da će pacijent punu funkcionalnost svog novog penisa moći i ranije da isproba.

Zasad može postići erekciju, ali još uvek ne može urinirati sam, a uspešan seksualni odnos će moći imati za pola godine.

Inače, ovaj 40-godišnji pacijent izgubio je svoj penis zbog komplikacija nastalih tradicionalnim obredom obrezivanja. Doktor Andre van der Merve iz bolnice u Štelenbošu objasnio je da postoji jako malo donora ove vrste.

Ovaj pacijent je imao uspešne veze, ali kada dođe do pitanja intimnosti tu sve prestaje. Bio je u depresiji i čak razmišljao o samoubistvu. Morali smo nešto da preduzmemo. Evo, danas u našoj bolnici nema srećnijeg pacijenta – rekao je dr van der Merve, koji je inače izveo i prvu uspešnu transplataciju penisa ikad, pre tri godine.

Umetnica koja će izvesti medicinsko tetoviranje penisa kaže da potamnjivanje kože ovom metodom nije retkost, ali da će zbog strateškog mesta koje se tetovira zahvat biti dugotrajan i složen.

(Foto: Pixabay)