Home Žena Nikada ne biste poverovali: Ovaj tip muškarca pruža ženama najbolje orgazme

Nikada ne biste poverovali: Ovaj tip muškarca pruža ženama najbolje orgazme

1281
0
SHARE
Ilustracija
Golo žensko telo ima hipnotišuću moć nad muškarcima

Ženski orgazam oduvek je bio komplikovana tema, a mnogi muškarci još uvek nisu u mogućnosti da ga shvate u potpunosti

Ko ne uživa u dobrom smehu? Imati nekoga ko vas može nasmejati do suza usred razgovora? Većina nas to voli.

Naučnici su nedavno objavili, u časopisu Socioaffective Neuroscience & Psychology, kako su humoristični, kreativni i emocionalno topli muškarci ujedno i visokoorgazmični partneri.
Istraživanje je sprovedeno na 103 slobodne žene između 20 i 69 godina starosti. Žene su ispunile opširnu anketu o svojoj seksualnoj prošlosti. One koje su u vezama nisu bile deo ispitivanja zato što naučnici veruju da bi „one u vezi mogle osećati obavezu da ocene svog trenutnog partnera boljom ocenom od one koju zapravo zaslužuje“.
Cilj ispitivanja bio je pronaći koje osobine kod muškaraca pružaju ženama orgazme s najviše užitka. Privlačnost je bila faktor u postizanju jačih orgazama. Ovo predlaže da privlačnost omogućava ženama da iskuse intimnost na znatno višem nivou.

Kakve seksualne maštarije imate? 6 saveta kako otkriti šta vas stvarno pali u krevetu

No, u radu je naglašeno i da privlačnost ne zavisi samo od dobrog izgleda. Piše: „Obrazac u našim rezultatima predlaže da orgazam kod žena zavisi više od osobina koje potencijalno predstavljaju uloženost i pažnju (kao što su vernost, emocionalna toplina) nego od klasičnih obeležja dobrih gena i muževnosti.“
Sudeći prema istraživanju, žene su najbolja iskustva imale s muškarcima koji imaju osobine pozitivnog karaktera. „Partneri koji su ženama priuštili jake orgazme ocenjeni su kao duhovitiji, kreativniji, topliji, verniji i boljeg mirisa od partnera koji su im priuštili slabe orgazme, a takođe su uložili i veći trud u izazivanju orgazma“, piše u radu.

Tim je naglasio kako postoje neka ograničenja u njihovom istraživanju, uključujući i poteškoće u analiziranju koje karakteristike najviše doprinose ženskom orgazmu. „Na primer, više humora i kreativnosti mogu doprineti u oceni privlačnosti, što zauzvrat povećava verovatnoću orgazma.“
Moguće je i da visokoorgazmični partneri učestvuju više u aktivnostima koje dovode do orgazma. Ipak, smisao za humor i topla ličnost ne mogu naškoditi.

(geek.hr, Pixabay)