Home Vesti Ne daju svoju kuću u prirodi: Alergični na savremeni način života

Ne daju svoju kuću u prirodi: Alergični na savremeni način života

1097
0
SHARE

Živeli su u gradu, ali im se nije svidela gradska gužva i zagađenost

Preselili su se u dolinu i za samo šest nedelja sagradili kolibu. Sada su vlasti odlučili da ih oteraju…

Kejt Barous (46) i njen partner Alan (48) odlučili su pre dve godine da napuste gradski život i presele se na selo. Sagradili su kuću od stabala, blata i slame u dolini Tarka na jugu Engleske, za šta im je trebalo šest nedelja. Kao glavni razlog preseljenja Kejt je navela ‘alergiju’ od savremenog života, odnosno stalni osećaj gripa kod nje.

Prokletstvo faraona: Skoro svi koji su ušli u grobnicu kod Tutankamona umrli su misterioznom smrću

Tvrdi da ne podnosi gradsku vodu, električnu energiju, Wi-Fi, pa čak i boju na zidovima. No, nakon dve godine lokalna vlast naredila im je iseljavanje iz kuće i preseljenje u hotelsku sobu, iako je život u modernoj kolibi baš po njihovoj meri. Naime, nemaju građevinsku dozvolu za njihov ,,novi stan”, piše Daily Mail.

Kejt tvrdi kako ona i Alan pate od MCS-a, hronične telesne bolesti koja uzrokuje alergijsku reakciju na hemikalije u svakodnevnim proizvodima.

– Ne možemo da živimo na moderan način, a život u našoj kolibi je sve što nam je potrebno. U gradskoj vrevi ne možemo ni spavati u miru, a kamoli normalno funkcionisati, žali se Kejt.

Milijarderi na svakom ćošku, zabranjen alkohol: 15 stvari o luksuznom životu u Dubaiju koje su se ispostavile kao laž

Gradsko veće Devona tvrdi da je ovaj par građenjem kuće ,,razbio zakone o planiranoj gradnji”. Prirodno izgrađena kuća sastoji se od kuhinje, dnevnog boravka, dve spavaće sobe i kupatila. Zidovi su obloženi cementom, a na krovu kuće nalaze se solarni paneli prekriveni travom.

Kejt i Alan pokrenuli su i sopstveni uzgoj životinja – piliće, koze i guske. Još uvek ne znaju gde će dalje, ali će poušati da se izbore za svoja prava i sačuvaju kuću na koju su navikli i koja im u potpunosti odgovara.

(24sata.hr)