Home Showbiz Najjači sporedni lik u YU kinematografiji: Svi ga pamte kao batlera i...

Najjači sporedni lik u YU kinematografiji: Svi ga pamte kao batlera i konobara, a malo ko zna kako se zove (VIDEO)

2527
0
SHARE

U karijeri dugoj skoro 40 godina odigrao je više od 200 najraznovrsnijih filmskih uloga i više od 100 uloga odigranih u TV serijama, dramama i amaterskim filmovima

Možda Predraga Prežu Milinkovića ne znate po imenu, ali njegovo lice sigurno znate veoma dobro. On je najpoznatiji epizodista jugoslovenske kinematografije, koji je više od 35 godina u serijama i filmovima igrao batlere, konobare, poštare, pofere, grobare, kockare i frizere.

Ali, u stvarno životu, bio je mnogo više od epizodnih uloga koje je dobijao. Predrag je bio tihi gospodin, čije lice niste mogli da zaboravite koliko god uloga koja mu je dodeljena bila mala.

Ovo možda niste znali: U Državnom poslu Čvarkov je trebalo da bude Krajišnik, a Torbica  lala

Bio je poznat i po nadimku Dezmond, zbog neverovatne fizičke sličnosti sa istoimenim batlerom iz klasičnog krimi stripa “Rip Kirbi” Aleksa Rejmonda, kog je i glumio. Neki su ga znali i pod nadimkom “El Kabalero”, pošto je jedno vreme bio odličan igrač flamenka.

Zanimljivo je da Preža, kako su ga mnogi zvali, nije nikada završio glumu – bio je apsolvent na Filozofskom fakultetu. U karijeri dugoj skoro 40 godina odigrao je više od 200 najraznovrsnijih filmskih uloga i više od 100 uloga odigranih u TV serijama, dramama i amaterskim filmovima.

NASTAVAK TEKSTA PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI