Home Vesti Koliko dobro poznajete žene: 11 zanimljivih činjenica o nežnijem polu

Koliko dobro poznajete žene: 11 zanimljivih činjenica o nežnijem polu

1599
0
SHARE

Možda će vas neke od njih jako iznenaditi!

1. Mesečeve mene utiču na plodnost
Nekada davno, žene su imale menstruaciju tokom mladog Meseca, a ovulaciju za vreme punog Meseca (kada ima više svetla), tvrdi se u jednom istraživanju. No, danas više ne živimo u skladu s prirodom i nije nam potreban Mesec da nas osvetli, jer imamo lampe i kompjuterske monitore, pa biološki ritam žena više nema veze s ovim prirodnim ciklusom.

2. Žene mogu zatrudneti i pet do osam dana posle seksa
Istraživanja su pokazala da sperma može preživeti u cervikalnoj sluzi i do osam dana nakon odnosa i mirno pričekati da jajašce bude spremno za oplodnju. Zaboravite, dakle, ono – „Nisu plodni dani, ne moram brinuti!“

3. Nošenje štikli može negativno uticati na orgazam
Određene cipele imaju isti nagib kao onaj koji zauzima materica za vreme orgazma. Štikle stvaraju kontrakcije u materici što može uticati na kontrakcije za vreme orgazma – tako što će ih oslabiti.

4. Orgazmi nas čine kreativnijima
Istraživanja su pokazala da orgazmi žene mogu učiniti samopouzdanijima, produktivnijima i kreativnijima. Ipak, pitanje je šta je tu uzrok, a šta posledica, jer je moguće da kreativne žene jednostavno doživljavaju jače orgazme.

5. Pilule mogu smanjiti libido
Hormonska kontracepcija ima psihološke nuspojave. Negativan efekat može se nastaviti i nakon prestanka korišćenja pilula, tvrde neki naučnici. Reč je o tome da im partner može postati manje privlačan, jer biohemijska kompatibilnost više nije ista bez dodatnih hormona.

6. Sedenje na stolici može uzbuditi žene
Živci analnog otvora, koji su pod pritiskom kada sedite, stimulišu tkivo koje deluje na uzbuđenje (vaginu, klitoris, anus…). Sedenje na određen način na neke žene može delovati veoma stimulativno.

7. Žene imaju tri glavne erogene zone
To su klitoris, G tačka i grlić materice, koji mnogi ne percipiraju kao osetljivu tačku koja pruža mogućnost za uživanje. Neki, takođe, tvrde da se ovom popisu slobodno može dodati i četvrta erogena zona – bradavice.

8. U svakoj su vagini drugačije raspoređeni nervni završeci
Naravno, svesni smo toga da je svaka žena jedinstvena i drugačija, a to važi i za svaku vaginu. Imajući to u vidu, jasno je da će svima odgovarati drugačije metode za postizanje orgazma.

9. Pulsiranje tokom orgazma ima svoju funkciju
Ono služi da bi se povećale šanse da sperma stigne do svoje ključne destinacije. Ligamenti koji se prostiru duž vagine, pomeraju matericu napred i nazad tokom orgazma tako da cerviks dobije priliku da prikupi što veću količinu spreme kako bi se povećala mogućnost za začeće.

10. Više vlažnosti dovodi do snažnijeg orgazma
Budući da se telo sastoji uglavnom od tečnosti, sposobnost lučenja više vlažnosti omogućuje bolji i jači orgazam.

11. Sve žene mogu doživeti orgazam
Gotovo da ne postoji žena kojoj je ovo uskraćeno. Sve žene imaju urođeni mehanizam za postizanje orgazma, a problem je samo u tome što ne zna svako kako da ga iskoristi.

(Pixabay)