Home Vesti Kineska medicina tvrdi: Vreme u koje se noću budite može vam pokazati...

Kineska medicina tvrdi: Vreme u koje se noću budite može vam pokazati od čega bolujete

4002
0
SHARE
Ilustracija

Za fizičko i duševno stanje čoveka je od velikog značaja i važnosti je san kakav ima, a ako se svaku noć probudite u isto vreme, to može biti znak da nešto nije u redu

Tradicionalna kineska medicina itekako obraća pažnju na takve stvari. Tokom 24 sata energija se usmerava u različite organe kako bi se oni regenerisali i tako obavljali svoj posao kako treba. Ali, ako je s tom energijom nešto poremećeno, tada dolazi do problema.

woman-601568_640

Doba noći u koje se najčešće budite će vam otkriti šta to znači.

21:00 do 23:00

Ovo je vreme kada balansira endokrini sistem zadužen za hormone i metabolizam. Ako imate problema sa spavanjem u tom delu noći, verovatno ste pod stresom i muče vas događaji koje ste proživeli tog dana ili ono što vas čeka sledećeg. To remeti protok energije. Do blokade energije endokrinog sistema može doći i ako se ne hranite ispravno ili jedete prekasno.

Imate problem sa spavanjem? Evo kako da poboljšate san i probudite se nasmejani

23:00 do 1:00

Buđenje u ovo doba ukazuje da vas nešto muči, odnosno da nešto zamerate sebi (grizete se zbog nečega) – možda nečega što ste rekli, učinili ili je možda trebalo da učinite, a niste. To je vreme kada se jin energija pretvara u jang. Prema drevnom kineskom verovanju, jin simbolizuje ženski aspekt (negativno, tamu, blagost, vlagu, noć i dobre strane svega), a jang muški (pozitivnost, vedrinu, čvrstoću, suvoću, dan i dominantne aspekte).

U ovo vreme je žučni mehur aktivan, odnosno razgrađuje masnoće u telu pa buđenje u to doba može ukazivati kako konzumirate previše nezdravih masnoća.

he_sleep-alarm-clock_s4x3_lead

1:00 do 3:00

Ako se najčešće budite u ovo vreme, verovatno ste ljuti i frustrirani, odnosno, prepuni ste negativne energije tokom dana, pa se to odražava i na spavanje. Svakako bi morali da se opustite, jer to šteti procesima koji se odvijaju u vašem telu.

Ovo doba noći je vrlo važno za telo, jer tada najaktivnije izbacuje otrove, odnodno detoksikuje se i obnavlja. Jetra ispušta toksine, stvara molekule važne za probavu, doprinosi stvaranju nove krvi itd. Ako s njom nešto nije u redu, budićete se u ovo doba.

Niste navikli da budete ranoranilac: Posle ovih razloga, garantujemo da ćete svako jutro ustajati pre 6

3:00 do 5:00

Tuga i bol mogući su razlozi buđenja u ovo vreme, ako gledamo duhovni aspekt života. Od fizičkih razloga, moguće je da vam je hladno dok spavate i procesi u telu se ne mogu odvijati pravilno. Takođe, buđenje u ovo vreme može ukazivati na probleme s plućima i nedovoljan ulazak kiseonika u organizam.

5:00 do 7:00

U ovo vreme debelo crevo je aktivno, a toksini koji su tokom noći profiltrirani i razgrađeni polako odlaze iz tela. Buđenje u ovo doba može značiti da ste jeli prekasno ili da imate naviku jesti lošu i nezdravu hranu prepunu raznih štetnih stvari.

 

(Foto: Pixabay)