Home Vesti Kakva ste osoba na osnovu vaših usana: Pune su lojalne, okrugle vole...

Kakva ste osoba na osnovu vaših usana: Pune su lojalne, okrugle vole da flertuju, a silikonske emotivno nestabilne

2016
0
SHARE

Ako imate usne kao Džulija Roberts, znači da ste veseli, druželjubivi, otvoreni, talentovani, snalažljivi, prilagodljivi

Oči su, kažu, ogledalo duše, ali mnogi smatraju da se ličnost i senzibilitet bolje “čitaju” preko usana. Džejn Haner, stručnjak za izraze lica, tvrdi da se na osnovu njih može otkriti karakter, ali i odnos prema porodici, prijateljima i osobama koje nas okružuju. Pa, hajde da vidimo kako to izgleda prema njenom tumačenju.

TANKE

Odraz su mirnih, povučenih, intuitivnih osoba, koje brinu o svakom detalju. Na prvi pogled deluju skromno, ali su zapravo vrlo ambiciozne, mogu biti i opasne, a to kamufliraju prividnom zatvorenošću. Mnogi izbegavaju njihovo društvo jer im ne veruju, ali u poslu i životnim teškoćama se na njih prvo oslanjaju i traže pomoć jer znaju da će je dobiti.

PUNE

Ovo je najpoželjniji oblik usana, karakterističan za tople, emotivne i empatične osobe. Privrženi su prijatelji, lojalni partneri, požrtvovani roditelji, dobre kolege. Sebe uglavnom stavljaju na poslednje mesto, ali za to ne mare, jer im je važno da svi oko njih budu srećni. Po prirodi su optimisti, hrabri, drugi im veruju i rado se druže sa njima.

ŠIROKE

Ako imate usne kao Džulija Roberts, znači da ste veseli, druželjubivi, otvoreni, talentovani, snalažljivi, prilagodljivi. Dobar ste timski igrač, živite punim plućima, omiljeni ste u svakom društvu i ništa vam u životu nije teško. Vaš osmeh je uvek primećen i po tome vas najčešće pamte.

SRCOLIKE

Oblik srca otkriva nezavisne, hrabre, pouzdane, senzualne i vrlo zavodljive ličnosti. One znaju da uživaju u svemu što rade, ne osvrćući se na to šta drugi misle. Veoma im je važno da vole i budu voljene. Zrače dobrotom i nežnošću, zbog čega im se ostali lako otvaraju.

OKRUGLE

Ako imate oblik slova O, radoznali ste, avanturistički nastrojeni, volite da eksperimentišete, mnogo putujete, lako upoznajete ljude, kreativni ste i imate potrebu za stalnom promenom. Ne trpite stagnaciju ni u čemu, pa ste skloni da često menjate partnere. Volite da flertujete i uspešni ste u tome.

TUŽNE (POVIJENE KA DOLE)

Ako imate usne sa uglovima blago povijenim ka dole, znači da ste tajanstveni i vrlo intrigrantni, ali pre svega inteligentni. “Tužne usne” imaju ljudi koji mogu biti veoma zabavni i duhoviti. Većina ih smatra za vedre osobe, ali u ljubavi znaju da budu veoma izbirljivi i teško im je ugoditi.

NAGLAŠENA GORNJA

Puniju gornju usnu od donje imaju iskreni i pošteni. Ne vole laži, ni da čuju, ni da izgovaraju, pa ponekad u očima drugih ispadaju naivni. Neki to tumače kao znak da mogu da ih lako iskoriste, ali to nije tačno, jer ovakve osobe vrlo dobro procenjuju ljude. Po prirodi su nasmejani i privlače slične kataktere, zato imaju mnogo prijatelja.

ISTAKNUTA DONJA

Dobro “čitate” ljude i na osnovu toga tačno znate kako će ko da postupi u određenoj situaciji. Imate oštar um, dobar ste govornik, rečiti ste, što vas čini uspešnim u profesijama koje zahtevaju pregovore. I u ljubavi se više vodite glavom, nego srcem.

SILIKONI

Osobe koje su ugradile silikone u usne psiholozi opisuju kao zahtevne, emotivno nestabilne, nesigurne, iskompleksirane i sebične. Žele da uvek budu primećene, vole da koketiraju i osvajaju suprotni pol po svaku cenu. Slepo prate trendove, ne samo u modi, već u svemu i previše su opterećene kako će izgledati, pa mogu da budu vrlo izveštačene u razgovoru sa drugima.

(Izvor: Novosti, Foto: Pixabay)