Home Žena Kada perete kosu, a kada zube: Verovali ili ne, ali za ove...

Kada perete kosu, a kada zube: Verovali ili ne, ali za ove rituale postoji tačno određeno vreme kada bi trebalo to da radite

4542
0
SHARE

Da li ste znali da postoji najbolja satnica za šišanje kose?

Poznato nam je da je pranje zuba preporučljivo ujutru i uveče i da je pre spavanja poželjno skinuti šminku.

183058176-56a76fab3df78cf77295eefd

7:00 – pranje zuba

Iako mnogi praktikuju da zube peru posle doručka, za blistav osmeh potrebno je zube oprati odmah nakon ustajanja jer se što pre treba rešiti bakterija koje su se stvorile u ustima preko noći. Ideja za pranje zuba odmah nakon obroka nikako nije dobra, a evo i zašto. Sama gleđ na zubima je tada oslabljena zbog visokog sadržaja kiseline koja se stvara žvakanjem i koja izaziva lučenje pljuvačke, kao i proces varenja. Potrebno je sačekati najmanje 30 minuta nakon obroka.

7:30 – piling lica

Piling lica žene praktikuju kada za to imaju vremena, ali najbolji tajming je rano jutro. Jutarnji piling će pomoći da se koža oslobodi prljavštine koju ste ,,prikupili” tokom spavanja. Takozvana ,,mrtva koža” treba da nestane s vašeg lica i da u novi dan krenete čisti i besprekorni.

9:00 – šišanje kose

Ne znate kada biste zakazali šišanje tokom radne nedelje, ali imajte na umu da je najbolje raditi, takođe u jutarnjim časovima jer se tada pod najmanjim stresom i ne možete ni da pretpostavite šta će vam tog dana ,,servirati”. Zato je najbolje da kod frizera odete izjutra i rešite se viška vlasi.

Mislili ste da su ove namirnice zdrave: Razmislićete još jednom kada ovo pročitate

19:00 – pranje kose

Oni koji peru kosu ujutru i time započinju dan, to rade na sopstvenu štetu. Frizeri preporučuju pranje kose popodne ili uveče, kada niste u velikoj žurbi i kada imate prostora da vlasima omogućite da se prirodno suše. Na taj način poboljšavate zdravlje, a koža glave i kosa doživeće preporod.

20:00 – nega lica

Tretman lica najbolje je obaviti uveče, pre spavanja. Dermatolozi preporučuju da čišćenje kože i nanošenje krema uvrstite u večernju rutinu jer će koža tada imati vremena da upije sve potrebno što dobija iz određenih proizvoda.

22:00 – brijanje nogu

Prema rečima stručnjaka za lepotu, noge je najbolje brijati u kasnim satima, pre nego što odete u krevet. Razlog tome je što kada spavamo noge nam se zagreju i pomalo ,,nabubre”, pa dlaka do jutra nema prostora da štrči, kao što se to događa do uveče.

(Foto: Pixabay)