Home Vesti Izvršili bi samoubistvo da se nisu venčali: Neobično kod njih je što...

Izvršili bi samoubistvo da se nisu venčali: Neobično kod njih je što je mlada starija 55 godina od mladoženje

1172
0
SHARE

Mladić (16) bio je spreman na sve kako bi oženio svoju izabranicu

On je pretio samoubistvom ako mu ne dopuste, pa porodica nije mogla drugačije postupiti…

Selamat Riajadi (16) protiv volje porodice i celokupne zajednice oženio je 71-godišnju Rohaju u mestu Karangendah u Indoneziji.

Rekli su kako je njihova ljubav toliko jaka da bi počinili suicid da se njihovo venčanje nije održalo. Toliko su, kažu, zaljubljeni da ako jedno od njih umre i drugo mora umreti.

Njegova porodica borila se protiv venčanja, ali kada je 16-godišnjak počeo da preti samoubistvom, bili su primorani da odustanu. Dalje, kako tradicija nalaže, venčanje se mora održati u kući predstavnika zajednice, no kako je 71-godišnja Rohaja već dva puta bila udovica, moralo se tražiti dopuštenje.

Starosna granica za stupanje u brak muškarcima u Indoneziji je 19 godina, pa se ne zna ko je dao dopuštenje ovom činu. Tamošnji mediji preneli su da je par stupio u ,,nikah ‘urfi” brak, poznat lokalnoj zajednici, ali ne i državi.

Javnost u Indoneziji burno je reagovala na vest o ovom venčanju. Mediji su preneli izjavu vlasnika kuće u kojoj se venčanje dogodilo u kojoj on kaže da su im ga morali dopustiti.

Rekli su da će počiniti suicid zato što su bili u potpunosti zaljubljeni. Toliko da, ako jedno umre, i drugo mora – kazao je.

Veruje se da venčanje nije finansijski motivisano pošto su porodice mladenaca siromašne.

Video sa ceremonije pokazuje mladića kako prekriva lice rukama u trenutku kada su proglašeni venčanim. Njegova žena sedi mirno pored, a ,,svatovi” nisu skrivali oduševljenje.

(Foto: twitter.com, Video: youtube.com)