Home Vesti Imate utisak da ćete prsnuti? Otkriven način kako da eliminišete stres za...

Imate utisak da ćete prsnuti? Otkriven način kako da eliminišete stres za dva minuta

5803
0
SHARE

Svi obožavamo vruć tuš nakon napornog dana i svakako da vruća voda ima svoje prednosti

Možda se nekom neće svideti ova činjenica, ali i tuširanje hladnom vodom i te kako ima svoje prednosti. Evo nekih od njih.

bath-465577_640

Šok faktor

Ako niste dovoljno hrabri, dobra stvar je morate baš sve vreme da se tuširate hladnom vodom. Dovoljno će biti da prebacite na hladnu nekoliko minuta pre kraja tuširanja, što će vašem organizmu doneti prirodnu energiju koja će vas razbuditi i nadahnuti vas da se nosite sa dnevnim obavezama.

Ublažavanje depresije

Hidroterapija je dravna praksa podnošenja naših tela različitim temperaturama. Kada se polijemo hladnom vodom, povećava se protok krvi u mozgu i oslobađa se hormon koji pomaže u sprečavanju stresa, norepinefrin.

Dobro je za vašu kosu

Iako je vruća voda pravo uživanje, ona nije baš efikasna za vašu kosu. Zato se preporučuje da kosu perete hladnijom vodom jer tako krajevi neće biti iskrzani.

Da li ste čuli za ovaj recept: Jednostavan način da sprečite opadanje kose

Brža cirkulacija

Naše telo odmah odgovara na hladnu vodu: krv se pumpa kroz kroz arterije, pojačava se rad srca i naši organi dobijaju optimalnu količinu kisonika.

Pojačava metabolizam

Kada veoma hladna voda prostruji našim telom, ona u velikoj meri pojačava raqd našeg metabolizma, što, sa druge strane, pojačava sposobnost tela da sagoreva kalorije.

Opuštanje mišića

Znamo da uvek na uganut zglob stavljamo led, a hladnu oblogu na ubod insekta, te stoga uključite tuširanje hladnom vodom nakon vežbanja, jer ćete na taj način oterati bol u mišićima.

Otarasite se stresa

Istraživanja su pokazala da potapanje tela u hladnoj vodi značajno umanjuje nivo mokraćne kiseline u telu, a ona je jedna od glavnih ,,saradnika” u stresu.

(Foto: Pixabay)