Home Žena Imate duge i negovane nokte: Evo kako da vam manikir potraje što...

Imate duge i negovane nokte: Evo kako da vam manikir potraje što duže

2042
0
SHARE

Najlakše je imati kratke nokte i ne razmišljati o negovanju

Što su nokti kraći, na njima će biti manje štete, posebno ako imate posao koji zahteva celodnevno kucanje na kompjuteru. Svaka žena koja voli svoje duge nokte, neguje ih na svoj način, a evo i nekoliko saveta kako bi što duže ostali lepi i kako bi manikir potrajao što duže.

nail-polish-1677561_640

Bazni sloj

Većina ljudi misli kako je završni sloj na noktima jedini način kako da zaštitite svoj manikir, ali je osnovni premaz zapravo ono što ga čini dugotrajnijim, jer omogućuje glatko prijanjanje na površinu.

Izbegavajte toplu vodu prvih 12 sati

Pranje suđa bi trebalo da obavite uz pomoć hladne vode i/ili rukavica, ili zamolite partnera da to uradi umesto vas. Toplina bi mogla omesti proces sušenja, što može dovesti do manjih udubljenja i nepravilnosti na površini.

Šaljete li negativne ili pozitivne vibracije: Tajni zakon ljudske privlačnosti o kojem se ne govori

Nega uljem

Vlaga je ključ za zaštitu vašeg manikira od dnevne štete. Negujte svoje ruke uljem za negu noktiju i zanoktica i pobrinite se da ih izmasirate svako veče pred spavanje. Tako će vaši nokti biti zdraviji i lepši.

Držite se dalje od sredstava za dezinfekciju ruku

Alkohol u njima, svakim nanošenjem, uništava i vaš manikir, posebno gornji sloj. Umesto toga, bolje operite ruke blagim antibakterijskim sapunom.

(Foto: Pixabay)