Home Vesti Glavna tajna muške privlačnosti konačno otkrivena, a nema veze sa fizičkim izgledom...

Glavna tajna muške privlačnosti konačno otkrivena, a nema veze sa fizičkim izgledom ili smislom za humor

1847
0
SHARE
Uvreženo je mišljenje da muškarca može učiniti privlačnim dobar fizički izgled ili dobar smisao za humor

Međutim, nedavna naučna otkrića ukazuju na to da obim mišića i duhovitost nisu stvari koje bi momentalno okupirale žensku pažnju. Ispostavilo se da je primarni faktor na koji žene padaju – altruizam, briga za dobrobit drugih.

Po nekom tihom sporazumu, nekoliko timova naučnika iz različitih delova sveta odlučilo je da se upusti u istraživanje. Muška populacija će biti vrlo zainteresovana za rezultate do kojih su došli – muškarci koji su skloni altruizmu češće vode ljubav od ostalih.

couple-597174_640

Prepoznajete li ih u ovome: 5 zbunjujućih stvari koje muškarci rade kada im se dopadate

Istraživači su pitali neoženjene ispitanike o tome koliko često čine dobra dela kao što su donacija u dobrotvorne svrhe ili  pomoć nekome da izvuče auto iz snega. Posle su postavljali pitanja o privatnom životu. Nakon analize, ustanovljeno je da muškarci sa mekšim srcem imaju mnogo više uspeha kod suprotnog pola, kao i bolji ljubavni i seksualni život.

U drugoj studiji, istraživači su ispitivali žene o tome da izaberu muškarca kog žele za vezu i onoga kog žele za jednu noć. Svakoj od njih je ponuđen određeni broj fotografija sa muškarcima čiji izgled varira od zgodnih do onih običnih i ne tako lepih.  U opis fotografija bile su ubačene i aktivnosti koje se tiču dobrotvornih svrha u koje su neki od njih uključeni.

Prepoznajete li ih u ovome: 5 zbunjujućih stvari koje muškarci rade kada im se dopadate

Za jednu noć, većina žena je izabrala egoiste, ali zgodne kandidate. Međutim, kada je reč o izabraniku na duže staze, većina je birala one sa nežnom i velikodušnom ličnošću, dok je fizički izgled pao u drugi plan.

Rezultati testa pokazuju da žene u altristički nastrojenim muškarcima vide verovatnoću da postanu dobri očevi i muževi koji su pogodni za dugotrajan i odgovoran odnos.

Uzgred, isti test je sproveden i kod muškaraca, a rezultat je sličan. Oni su takođe birali devojke koje vole da pomažu jer ih vide kao dobre majke i žene.

Naravno, fizička privlačnost i smisao za humor nisu sasvim nevažni. Na primer, žene koriste priliku da ispolje svoj smisao za humor kao indikator inteligencije. Što se tiče spoljašnje lepote – ako muškarac poseduje dobro srce, oona potpuno ostaje po strani.

(Foto: Pixabay)