Home Žena Dodir, poljubac… Šta još žene smatraju prevarom?

Dodir, poljubac… Šta još žene smatraju prevarom?

2128
0
SHARE

Dopisivanje ili večera, piće, kafa sa osobom koja vas privlači – da li je i to prevara?

Za dve stvari žene nemaju nedoumice: poljubac 95 odsto žena ili 81 odsto muškaraca smatra prevarom. Isti procenat glasa da je prevara i kada su u pitanju dodiri i prljavi razgovori.

Ali sve ostalo je komplikovano za definisanje i “nazivanje pravim imenom”. Tako, praćenje bivšeg na društvenim mrežama, deljenje poslovnih tajni, nedoumica sa kolegama – za mnoge žene sve ovo je u kategoriji “sive zone” prevare. I tu se javlja “rodni jaz”. Naime, žene češće sva ova ponašanja karakterišu kao prevaru, izdaju, neverstvo…

Muškarci znatno ređe. Gledanje porno-filmova? Ženama je to u redu i ne glasaju da je to prevara. Terapeut Ester Perel u knjizi “The State of Affairs: Rethinking Infidelity” objašnjava da je kod prevare i loša veza, ali i karakter onog ko vara.

“Ko vara nije željan druge osobe, prilike, već nekog drugačijeg ugla gledanja samog sebe. Kada partner vara, veza ili brak najčešće ne mogu da se oporave.”

Terapeut Robert Vajs dodaje:
“Prevara je kada krišom radite određene stvari za koje znate da ne bi prijale i koje ne bi odobravao vaš izabranik”.

Njegov savet je da partneri u vezi ili braku budu iskreni, brižni i da otvoreno razgovaraju i zajednički definišu koje ponašanje im je prihvatljivo, a koje nije.

(b92.net, Pixabay)