Home Žena Da li više voli mršavice ili krupnije žene: Pogledajte njegove šake i...

Da li više voli mršavice ili krupnije žene: Pogledajte njegove šake i sve će vam biti jasno

1009
0
SHARE

Da li će muškarac imati devojku modela je zapravo određeno još pre nego što je rođen, kako kažu naučnici

Muškarci čiji je domali prst duži imaju četiri puta više šansi da završe sa damom sa oblinama, odnosno ženom klasičnih proporcija – velikih grudi, uskog struka i širih kukova.

Naučnici sa Medicinskog fakulteta Jagelonian u Krakovu, pronašli su 50 muškaraca čiji je domali prst duži od kažiprsta pa su ih malo ispitivali i proučavali, a i zavirili su u njihov privatan život, odnosno pogledali su im partnerke.

”Naša studija pokazuje da prednatalno okruženje kod muškarca ima uticaja na to da li će biti u vezi sa atraktivnijom i, vrlo verovatno, plodnijom ženom. Muškarci sa dužim domalim prstom su bili četiri puta češće sa ženama koje su imale uzak struk i velike grudi’,’ rekla je Berenika Kuna, naučnica koja je radila na istraživanju.

Ona dodaje:

”Praćenje očiju pokazuje da prilikom procene atraktivnosti ženskog tela, muškarci se uglavnom fokusiraju na struk i grudi, a to su signali koji govore o plodnosti žene.”

Veća izloženost testosteronom u materici ima i drugih efekata. Između ostalog to znači da su ti muškarci mišićaviji, više su atletske građe, jači su i bolje se orijentišu u prostoru, što je ženama jako privlačno.

(b92.net, Pixabay)