Home Vesti Da li ste znali da ljubav ima pet faza: Treći nivo je...

Da li ste znali da ljubav ima pet faza: Treći nivo je najkritičniji, a kada ga pređete, to znači da ste sa pravom osobom

4573
0
SHARE

Ljubav treba negovati da bi opstala, a to je ponekad veoma teško ma koliko se vi trudili

Problem se može javiti zbog različitih razloga, a većini ljudi teško je da prođu kroz svih pet faza ljubavi, gde je treća faza najkritičnija.

couple-1363993_640
Prva faza je zaljubljivanje. To je ono kada nas zapljusne oblak sreće. Ovo je vreme kada se sve kroji prema partneru, sva nadanja i želje se usmeravaju ka njemu i kroz njega. Sada je partner idealna osoba– nedostaci jednostavno ne postoje.

Delite detalje veze na društvenim mrežama: Evo zašto srećni parovi ne pričaju o svojoj ljubavi po internetu

Druga faza jeste ona kada postajete par. U ovoj fazi ljubav postaje snažnija. Često se u ovoj fazi parovi odluče na zajednički život. Sada utičete na aspekte života jedno drugom i ovo je vreme zajedništva i radosti. Često se u ovom periodu parovi odlučuju za decu. I tada verujete da je vaš partner baš osoba za vas.

Treća faza je vreme kada prestajete da živite u oblaku sreće. To je sada već faza kada shvatate da više ne volite kao pre, nemate one jake osećaje ljubavi i sreće. Vaš partner postaje tako predvidljiv i njegovo ponašanje vas nervira na mnogo nivoa. Možete poželeti da se odmorite od zajedničkog života ili početi da mislite da vi niste jedno za drugo.

Kako da ublažite stres: Nov, efektan i prijatan način je pronađen, a upražnjavate ga stalno ako ste u vezi

U četvrtoj fazi se kreira prava, trajna ljubav. Ako prevaziđete treću fazu a da ne raskinete vezu, naravno. Vaš um je sad oslobođen svih iluzija koje su vezane za partnera, osoba koja je pored vas nije ona koju ste zamislili, ali jeste stvarna osoba. Prihvatićete i razumeti njene nedostatke.
U petoj fazi vas dvoje možete da menjate svet. Ovo je završna faza u kojoj ste ušli u čvrstu i dugotrajnu vezu jer ste prevazišli sve nesuglasice i i došli do oslobađajućeg zaključka: vas dvoje možete nešto da promenite u svetu. To znači da možete da pišete zajedno, počnete zajednički posao, nađete nešto što možete zajedno da ostvarite. I tek u ovoj fazi možete biti sigurni da je osoba pored vas osoba za vas.

(Foto: Pixabay)