Home Showbiz Da li ste znali da je pre glume Mačeta bio gori od...

Da li ste znali da je pre glume Mačeta bio gori od svakog negativca kojeg je glumio?

2477
0
SHARE
Foto: Instagram

Deni Treho jedan je od najopakijih holivudskih veterana. Snimio je više od 300 filmova i serija. Međutim, da li znali da je pre nego što je postao poznat po ulogama zločinaca na ekranu, i sam bio jedan u stvarnom životu?

U mladosti, Treho je bio poznat kao osoba koja ne zna izbegavati probleme, što je redovno rezultiralo zatvorom. Tokom mladosti, Treho je proveo zavidnu količinu vremena u raznim popravnim domovima te zatvorima širom Kalifornije. Folsom, Soledad i San Kventin samo su neki od njih, a tamo je i postao svojevrsna zvezda zahvaljujući svom “smislu” za razbijanje kolega zatvorenika.

#TBT 2013 shooting the movie Bullet!

Објава коју дели Danny Trejo (@officialdannytrejo) дана

“Bio sam prvak svoje kategorije u svakom zatvoru u kojem sam bio”, rekao je za TMZ. Treho je u zatvoru proveo gotovo 11 godina, a osuđivan je, između ostalog, za oružane pljačke te mnogobrojne prekršaje povezane s drogom.

Samo dno dodirnuo je kad je završio u samici jer je tokom pobune u zatvoru policajca kamenom pogodio u glavu, zbog čega je mogao biti osuđen i na smrtnu kaznu. “Bacao sam kamenje u grupu ljudi i slučajno pogodio policajca”, objasnio je za The Guardian 2012. godine.

✌🏽

Објава коју дели Danny Trejo (@officialdannytrejo) дана

Međutim, niko nije svedočio protiv njega pa je išetao iz samice i odlučio da promeni život. Kad je pušten iz zatvora, ostavio je alkohol i drogu te čvrsto odlučio okrenuti život na bolje. Otkrio je tad “Anonimne alkoholičare” i “Anonimne zavisnike”, a sponzor mu je preporučio program imena RIF (Recover, Independence and Freedom) – u kojem je radio s mladim zavisnicima. Jedan od tih mladića projenio mu je život.

Jedne noći 1985., Treho je dobio poziv od mladića kojem je bio mentor, a koji ga je pozvao na svoje radno mesto kako bi mu pomogao da se odupre kokainu. Ispostavilo se da je reč o filmskom setu. “Reč je bila o filmu “Runaway Train” s Johnom Voightom i Ericom Robertsom”, prisetio se za Men’s Fitness.

#TBT 2013 Crossroads shoot with Allan Amato!

Објава коју дели Danny Trejo (@officialdannytrejo) дана

– Morate razumeti da je to bila 1985. godina i na filmskim setovima mogli ste imati crte kokaina na stolu, nije bio čak ni skriven. Bilo je to neveroatno”, govori. Na setu prišao mu je jedan od scenarista koji ga je prepoznao. “Ti si Deni Treho”, rekao mu je prepoznavši njegove tetovaže. “Video me u zatvoru u San Kventinu, pa mi je dao malu ulogu u kojoj sam Erika Robertsa trenirao boks. Od Erika naučio sam kako se ne ponašati na setu, bio je veoma zahtevan”, rekao je Treho.

Nakon te uloge, ponude su se počele štancati kao na traci. Ostalo je, kako se kaže, istorija. Prisetio se Treho i jednog od svojih intervjua i pitanja o stereotipima.

“Danny, kako se osjećaš oko toga. Uvek igraš opakog Meksikanca s tetovažama”, pitao ga je novinar.

Podigao je majicu i rekao:

“O čemu pričaš? Ja jesam opaki Meksikanac s tetovažama”.

Let’s kick this week’s ass! Happy Monday

Објава коју дели Danny Trejo (@officialdannytrejo) дана

(Izvor: Index)