Home Vesti Da li je enterijer savršen ili samo kičast: Penzioneru trebalo 15 godina...

Da li je enterijer savršen ili samo kičast: Penzioneru trebalo 15 godina da uredi kuću kao stari francuski zamak

2887
0
SHARE

Penzioner iz Ukrajine i zaljubljenik u umetnost Vladimir Čajka odlučio je da kuću pretvori u stari francuski zamak, a za to mu je trebalo petnaest godina…

Vladimir Čajka iz Ukrajine na svojoj kući radi poslednjih 15 godina. Uredio je tako da izgleda kao da je iz 17. i 18. veka. Ovaj penzioner veliki je zaljubljenik u umetnost, a inspiraciju je crpeo iz grofovskih zamaka.

Kaže da ga je oduvek fascinirao unutrašrnji dizajn dvoraca iz 17. i 18. veka, a kako je radio godinama na gradilištu, imao je volju, znanje i iskustvo potrebno za redizajn kuće. Za ovaj komplikovani projekat trebalo mu je punih 15 godina.

Vladimir je imao tešku nesreću 1997. godine zbog koje je morao ranije u penziju. To mu je ostavilo dosta slobodnog vremena, pa je počeo razmišljati o dekoraciji kuće. Proučavao je francuske zamke i nabavljao jeftine materijale, u čemu su mu pomagali i prijatelji.

Za dugotrajnost samih radova je, kako kaže, kriv on sam jer je hteo svaki detalj da dovede do savršenstva. Na primer, prvi sprat je menjao četiri puta dok nije bio potpuno zadovoljan.

Kaže da je njegov rad postao popularan širom Kijeva, pa mnogi dolaze kod njega kako bi fotografisali unutrašnjost kuće. Takođe, interesuju se i mnogi budući mladenci koji traže da se fotografišu za venčanje unutar same kuće.

(Foto: facebook)