Home Vesti Budući mladenci budite na oprezu: Ovo su stvari o kojima bi trebalo...

Budući mladenci budite na oprezu: Ovo su stvari o kojima bi trebalo da razgovarate pre zajedničkog života

993
0
SHARE

Kada smo zaljubljeni, posmatramo naše partnere kao idealna stvorenja

Ovo može biti zaista lepo i romantično, ali ako želite srećan brak, morali biste da se međusobno upoznate na svaki mogući način.

Zbog toga, evo male pomoći o tome kakve kompromise da pravite i kako bi trebalo da se ponašate pre prvog svadbenog plesa.

Hobi i privatni prostor

Porodične vrednosti mogu biti nezgodne za ličnosti koje su sklone umetnosti, a za neke i zastrašujuće. Ali ,,spajanje” na ovaj način nije samo fraza. Ako ste i pre venčanja obostrano zainteresovani za slične hobije jedni druge, emotivna promena u smislu potpisivanja venčanih papira može vas u budućnosti samo zbližiti.

Prednosti i nedostaci

Ponekad je potrebno više godina da se spoznaju loše stvari kod partnera, ali postoje i oni parovi koji znaju sve nedostatke jednog i drugog od samog početka veze. Ovo je svakako najbolja varijanta! Što ranije imate priliku da procenite zasluge i prihvatite nedostatke u karakteru i izgledu vaše voljene osobe, to bolje. Imaćete veću šansu da izbegnete razočaranje.

Priznanje 800 muškaraca: Ovo su tri ubedljivo najbolje poze u seksu!

Roditelji, deca i kućni ljubimci

Evo ključnih pitanja: Koliko dece želite i kada je najbolje vreme za njih? Da li ćete živeti sa roditeljima ili odvojeno? Da li želite jednu mačku ili desetak? Kod poslednja 2 pitanja može se lako naći zajednički jezik, ali ako vaš partner želi jedno dete 10 godina od sad, a vi sanjate o tipu porodice ,,tvoje, moje, naše”, moraćete dobro da razmislite o svemu.

Novac

Zaljubljeni ljudi obično dele troškove bez ikakve dubinske analize. Međutim, danas se razlikuju prihodi. Naravno, ,,romantični” troškove ne treba detaljno analizirati, ali ako se finansijski podupirete, samo napravite balans i stvorite neka pravila koja su prihvatljiva za oboje.

Seks

Čak i najstrasniji parovi ponekad imaju različite potrebe i zadovoljstva. Pokušajte da ispitujete jedni druge umesto da se raspravljate i govorite u isto vreme. Poznavanje nekih malih tajni biće korisno kako u ,,strastvenim” tako iu “mirnim” periodima vašeg života. Takođe vam dobro može doći gledanje dokumentarnih filmova, jer biste mogli da napravite zanimljive testove na ovu temu. Naravno, ne treba zaboraviti na čašu dobrog vina uz sve to.

Prioriteti, tradicije i religija

Stručnjaci kažu da religiozni i tradicionalni sukobi u porodici obično počinju nakon rođenja bebe. Oba roditelja žele ,,pripojiti” svoje dijete kulturnoj pozadini koju smatraju najboljim. Ovaj način može biti specifičan za oba roditelja, pa je dobra ideja da se napravi plan, čiji je glavni cilj harmonija i budućnost deteta.

Poverenje i ljubomora

Neki se pitaju da li poverenje zaista postoji ili ne, i da li je zaista potrebno da izazivate svoju sreću? Bolje je da unapred raspravljate o svim alarmantnim pitanjima. Da li se osećate na isti način kada je reč o monogamiji, ponašanju na zabavama, flertovanju i poslovnim putovanjima? Ako znate šta svakog od vas čini ljubomornim, možda bi trebalo da budete malo nežniji.

Predlog kako da ga baš usrećite: 15 stvari koje morate da isprobate u seksu do kraja života

Izazovi i neslaganja

Svakako da nema razloga da namerno započinjete svađu, ali u redu je analizirati reakciju svog partnera u slučaju da njegovi stavovi nisu identični sa vašim. Do ozbiljnog sukoba neće doći ako prethodno napravite “pravila sukoba”. Možete slomiti koji tanjir, pobeći u drugu sobu ili čak ispisati svoja osećanja na oglasnu tablu – bilo šta od toga će sigurno imati dobar efekat.

,,Jezik ljubavi”

Pravilo “5 ljubavnih jezika” ima 5 varijanti razmišljanja i prihvatanja ljubavi. Oni znače službu, potvrđivanje, kvalitet vremena provedenog zajedno, uzajamno pokazivanje pažnje kroz poklanjanje i dodirivanje. Imati sve ove navedene stvari na listi prioriteta omogućuje vam da se usredsredite na najvažnije stvari koje čine vezu.

Vaša budućnost

Kako oboje vidite svoju budućnost? Da li su “srećne slike” u budućnosti zajedničke? Zašto ne biti deo divne igre poput zajedničkog života? Uzmite parče papira i ispišite sve što biste planirali u zajedničkoj budućnosti. To može biti bilo šta: vaše venčanje, vaša kuća i deca, putovanja, itd. Takve zajedničke igre čine da se što više zbližite i pomažu u razvijanju vaše veze.

(Foto: Pixabay, Izvor: brightside.me)