Home Žena Budite pametne i poslušajte ove savete: 11 razloga zbog kojih ne...

Budite pametne i poslušajte ove savete: 11 razloga zbog kojih ne smete ispustiti ovakvog muškarca

2098
0
SHARE

Muškarca koji se ne pravi pametan, ima dozu drskosti i samopuzdanja i, najvažnije, neupitno vas voli, probajte da zadržite na svaki mogući način

1. Sluša što govorite

Ako vas muškarac gleda ravno u oči i sluša – to je znak istinskog zanimanja. Učešće u razgovoru i postavljanje podpitanja odaje njegov interes – on želi zaviriti u žensku dušu, shvatiti kakva je ona osoba. Njemu nije interes samo seks, niti mu žena služi samo kao dodatak, on želi partnera kojeg ceni.

Ljubav zaista ne poznaje granice: Po godinama bi mogla da mu bude baka, a on je ludo zaljubljen u nju

2. Nežan, ali i hrabar

Postoji agresivan tip muškaraca koji svojim stavom i ponašanjem ostavljaju utisak da su bolji od svih drugih. S druge strane, postoje muškarci pasivnog karaktera i slabe volje koji se silom trude da ih drugi prihvate te uvek slede druge. Najvredniji je muškarac koji objedinjuje to dvoje – on ima meru između poniznosti, ali i samopouzdanja. Njegovo je srce nežno, ali može biti brutalan i učinkovit u bitkama koje treba boriti.
3. Zna da kuva

Pritom se ne misli da on treba biti vrhunski kuvar, impresivno je da zna osnove kuvanja, kako bi na kraju mogao sam sebe prehraniti. Osim što ljubav ide kroz želudac, kulinarska veština je pokazatelj njegove snalažljivosti kao i volje da s vama deli i druge kućne zadatke, bez “mačo” stavova, već sa željom da se poslovi što pre obave i raspodele, kako biste zajedno mogli uživati.

4. Ima ciljeve

Ljudi koji ne teže za nečim boljim u životu i nisu spremni raditi za to, osuđeni su na dosadno i pasivno prežljivanje. Nije poenta u tome da muškarac bude vizionar i sanjar s nemogućim snovima o tome kako će biti milioner ili da radi super plaćen posao, već da njegov mozak radi, želi uspeh radi ličnog priznanja svojih sposobnosti, napretka ali kako bi i zajedno ostvarili lagodniji život.

5. Vežba mu je bitna

Njegova fizička aktivnost usko je povezana s time kako izgleda, ali i time koliko drži do sebe – svog izgleda i zdravlja. Ona je veliki plus u seksualnom životu, odličan izduvni ventil i hobi koji samopouzdana žena treba da ceni.

Neobična priča ljubavnog para: To što su oduševili svet na društvenim mrežama, donelo im je jednu vrlo lošu stvar (FOTO)

6. Inteligentan je

Muškarac koji je inteligentan, brz i mudar, svakako je partner kojeg bi žena trebalo da zadrži u životu. Lepo je razgovarati, raspravljati i primati savete od nekog pametnog, no sve dok on nije umišljen i ne nameće svoje mišljenje. Biološki smo programirani da cenimo i divimo se inteligjenciji, pa i određenoj (ali umerenoj) dozi drskosti koja otkriva samopouzdanje i zaigranost.

7. Zna da vas nasmeje

Ako vam muškarac ne može izmamiti osmeh na lice i oraspoložiti vas, taj odnos nema smisla i bolje ga je odmah okončati. Humor i pozitivan stav osobine su partnera za celi život i najvažnije oružje u zajedničkom životu s kojim ćete se boriti protiv rutine, nesreća, stresa…

8. Zaista vas voli

Ovo je daleko najvažnija vrlina muškarca kojeg bi bilo poželjno imati kraj sebe celog života. Prava i dugotrajna ljubav nije nešto što se može odglumiti, ali ni prikriti. Otkriva se u pogledu, načinu na koji vas dodiruje, brine, savetuje. Takva ljubav rađa univerzalni osećaj sigurnosti, otklanja strah i ljubomoru te sa sobom nosi zajedničku budućnost.

9. Zna priznati svoju grešku

Postoji mnogo muškaraca, kao i žena, koji u svemu moraju biti prvi, u pravu, najpametniji. Muškarac koji ponekad zna popustiti, odustati od rasprave ili je ne započinjati jer unapred shvata da ona nema smisla i donosi samo nemir u kući, mudar je muškarac kojeg bi svaka žena bila srećna da ima kraj sebe.

10. Ne beži od problema

Dobar muškarac i partner ne beži na prvi znak problema, od bolesti do smtnih slučajeva u porodici kroz sve što pogađa ljude kroz život. On želi pomoći, a ako ne zna i ne može, potrudiće se da barem bude rame za plakanje – to je pravi stub i oslonac u životu koji daje nadu da će biti bolje.

Ko kaže da je to samo zabluda: Ljubav na prvi pogled zaista postoji

11. Trudiće se da vi budete srećni

Ovo se može primeniti na gotovo svako životno područje, od seksa do hrane. Muškarac kojem je važno i stalo da je njegova partnerka srećna neće biti sebičan u pružanju užitka u krevetu, već će mu ono biti jednako važno kao njegovo zadovoljstvo. Osim toga, žene vole džentlmensku ideju žrtvovanja za damu – bilo da joj daje poslednji griz sendviča ili pruža svoju jaknu ako joj je hladno.

(Foto: Pixabay, Izvor: 24sata.hr)